Hírek

2014.10.02. 14:37

Elítélték a várpalotai Rambót, hat év hat hónap börtönt kapott

Hat év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon, csütörtökön a bíróság, és hét évre eltiltotta a közügyektől azt a várpalotai férfit, aki bárddal, késsel, orvosi szikével, rövidnadrágban, ölési szándékkal indult el a téli éjszakába 2011. novemberében. Legkorábban feltételesen akkor szabadulhat, ha letölti büntetésének kétharmadát. Az ítélet nem jogerős.

Kovács Erika

A feltűnő ruházata miatt “Rambóként” elhíresült férfi emberölés előkészületének bűntette, életveszélyt okozó testi sértés, garázdaság, önbíráskodás vádjával állt dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt a törvényszéken. Az eset 2011- ben történt Várpalotán.

A vádlott párjával és annak gyermekével élt a férfi lakásában. A veszprémi buszpályaudvaron összevitatkozott élettársával, rátámadt, rúgdosta, kiabált vele, a férfi a helyszínen botrányt keltett. Élettársától annak testvére egyszer 10 ezer forintot kért, amiért a vádlott megharagudott, nyugtató tablettát vett be, amelyre alkoholt ivott, felhívta párja testvérét, akitől azt kérdezte: van-e ásód? Mert arra lesz szüksége, miután megöli, ha nem adja meg a 10 ezret. Szikével, testére erősített konyhakéssel és egy húsvágó bárddal gyalog, rövid nadrágban elindult otthonából, hogy párja testvérét megölje. Közben találkozott fiatalokkal, akik közül egyiket kétszer megszúrta, a többieket csak azért nem, mert elugrottak előle. Az utcán feltűnő ruházata miatt igazoltatta egy rendőr, majd a megyei kórházba vitték.

Fotó: Kovács Erika

A vádlott korábban elmondta: nem érzi magát bűnösnek, félt párja testvérétől. Nem akarta senki életét kioltani, sajnálja, hogy az egyik fiú megsérült.

A csütörtöki tárgyaláson a vádlott barátja azt mondta, ő nem látta a pályaudvaron, hogy megverte volna élettársát a férfi, és ezt valószínűleg nem látta máűs sem, mert akkor valaki biztosan szólt volna  a rendőrségnek. Azt is mondta, hogy a vádlottat élettársa kihasználta, „szívta a vérét”. A védő perbeszédében a vádlott büntetlen előéletére hivatkozott. A vádlott az utolsó szó jogán elmondta, szakított múltjával, az előzetes fogvatrartása alatt már önismereti és konfliktuskezelő tanfolyamot végzett.

Az ítélet ellen vádlott és védője enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Büntetésébe beleszámítják 35 hónapja tartó előzetesét. A végső döntést a Győri Ítélőtábla hozza meg, a férfi addig előzetesben marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!