Hírek

2014.12.21. 20:55

A nagy vásárlási hajrá

Pápa - Nyakunkon a karácsony, már csak néhány nap maradt az ünnepi fenyő alá kerülő meglepetések beszerzésére. Az aranyvasárnapi forgatagot látva megállapíthatjuk: idén is sokan hagyták a végére az ajándékvadászatot.

Polgár Tibor

A pápai szupermarketek parkolóiban egymást érik az autók és a bevásárlókocsikat tologató emberek. Először egy, a csomagtartóba villámgyors mozdulatokkal pakolgató fiatal párnál érdeklődöm, hogyan telik számukra az aranyvasárnap.

- A szokásos kapkodással - vágja rá szűkszavúan a férfi, majd még inkább összeráncolja a homlokát, amikor oldalbordája hangos csörömpölésbe kezd a sörösüvegek elhelyezése közben. - Bocs, de sietünk tovább, mert még nem találtuk meg a gyereknek a videójátékot, amit szeretne - mosolyog a pár a női tagja. Megértem, a videójáték fontos dolog. Búcsúzóul a hölgy hozzáteszi, mindig időben beszerzik az ajándékokat, csak idén valamiért megcsúsztak egy kicsit - a mondat végén párja felnevet.

Az áruházban a műszaki cikkek körül tapasztalható a legnagyobb mozgás. Mester Csaba már túl van az ajándékvásárláson, de mivel maradt a családi kasszában néhány forint, úgy döntött, megveszi az unokájának a táblagépet, amiért állandóan hisztizik a szüleinek. Mint mondja, még nem tudja, mi az a táblagép, de mindjárt kideríti. Mutatok neki egyet, aminek az árát megpillantva a korosodó férfi csak annyit mond: Azt hiszem, Zsófika még nagyon fiatal az ilyen modern ketyerékhez.

A Fő téri adventi vásárban is sokan nézelődnek. Judit készségesen válaszol a kérdéseimre, azonban megkér, hogy csak a keresztnevét írjam le, mert nem szeretné, ha a Napló-olvasó pletykás anyósa karácsony előtt lelőné a poént a családtagok előtt. A fiatal nő rokonságából lesz, aki elektromos fogkefét, kötött pulóvert, vagy éppen festményt kap majd ajándékba. A férjének téli gumikat vásárolt a családi autóra, mivel tudja, hogy csak januárban akarta lecserélni az abroncsokat. Egyedi ajándék lesz, az biztos.

Kasza Tamás különféle kézműves termékeket kínál az adventi vásáron, meglátása szerint az utóbbi évekhez képest idén kevesebbet költenek ajándékokra az emberek. Náluk most a bagolypárna fogy a legjobban, ami valóban nagyon jópofa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!