Hírek

2014.12.10. 15:45

Hat alacsonypadlós busz áll forgalomba

Veszprém - Újabb két évig a Balaton Volán szolgáltatja a helyijáratú közlekedést a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Az erről szóló megállapodást Porga Gyula polgármester és Papp László, a társaság vezetője írta alá.

Papp László, a Balaton Volán vezérigazgatója elmondta, a társaság januártól - több volántársaság összevonása után - Észak-Nyugat Magyarországi Közlekedési Központ néven látja el feladatát. Hozzátette, sem a sofőrök, sem a járművek, sem a forgalomirányító személyzet nem változik. Az egyetlen újdonság, hogy decemberben és januárban összesen hat használt, klímaberendezéssel ellátott, alacsonypadlós autóbusz áll forgalomba Veszprémben.

A közösségi közlekedés fejlesztése a város egyik célja. Fotó: Archív

Porga Gyula polgármester elmondta, a legutóbbi közgyűlés döntött arról, hogy további két évig a Balaton Volánt bízza meg a helyi közösségi közlekedés ellátásával. Kiemelte, olyan lakossági igények jelentek meg az elmúlt időszakban, amelynek következtében felülvizsgálatot kezdeményeznek a társasággal, hogy még jobban az élethez igazodjon a közösségi közlekedés.

Hangsúlyozta, a közösségi közlekedésben – ahogyan más közszolgáltatások esetében is –, a legfontosabb a biztonságos működés, s ezt a társaság eddig teljesítette, és ezután is garantálja.

Emlékeztetett, a város elfogadott energiastratégiájában komoly fejlesztési célok szerepelnek: a reggeli és a délutáni zsúfoltság csökkentésének módja a közútfejlesztés – nagyobb áteresztőképességű és alternatív útvonalak – mellett a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a közösségi közlekedés erősítése. Ahhoz, hogy valódi alternatíva legyen, népszerűbbé és hatékonyabbá kell tenni a közösségi közlekedést, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!