Hírek

2014.12.01. 18:07

Ritkán kerülnek reflektorfénybe a logisztikusok

Veszprém – A logisztikai haderőnem tevékenysége a mindennapokban szinte láthatatlan, ám nélkülözhetetlen a magyar haderő életében.

Szabó Péter Dániel

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes, honvéd vezérkari főnök fogalmaztak így közös köszöntő levelükben, amelyet a logisztikusok napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen olvasott fel a katonáknak Labudek Péter alezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnokhelyettese.

A Kossuth-laktanyában hétfőn tartott rendezvényen elhangzott, a logisztikus szakemberek csatái nem a harcmezőn, hanem a háttérben zajlanak, és azért küzdenek, hogy biztosítani tudják a Magyar Honvédség anyagi-technikai feltételeit, határainkon innen és túl.

Labudek Péter alezredes, parancsnokhelyettes olvasta fel Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérkari főnök köszöntő levelét az állománynak (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Gadó Imre őrnagy, a radarezred logisztikai főnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a logisztika területén dolgozók folyamatos kihívásokkal néznek szembe. A változó jogszabályi háttérrel, az anyagi források biztosítottsága vagy hiánya, a humán erőforrás kiáramlása és az elemzésre fordítható idő folyamatos csökkenése, jegyezte meg Gadó Imre. Az őrnagy hozzátette, a szakma egyik jellegzetessége, hogy az itt dolgozók ritkán kerülnek reflektorfénybe, hiszen a céljuk – s ez az elvárás is velük szemben – hogy tökéletesen működjön a gépezet.

A folytatásban Zentai László ezredes, a radarezred parancsnoka elismeréseket adott át a szakterületükön kiválóan teljesítő katonáknak és civil alkalmazottaknak, majd az ünnepi állománygyűlés a Katona János alezredes vezette MH Légierő Zenekar színvonalas műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!