Hírek

2014.12.15. 17:03

Vádlottak padján az emberkereskedők

Veszprém - Elnapolta a bíró a tárgyalást, mert nem jelent meg a harmadrendű vádlott a törvényszéken a minap, hiába várták és keresték.

Kovács Erika

A sértett, aki a történtek idején 17 éves volt most lapunknak megjegyezte, rémálom, ami történt vele. Mint mondta, élete úgy alakult, nagy szüksége volt a pénzre, ezért nem tudott „kiszállni” . Emellett megfenyegették, megverték.  Állította, 200 ezerért adták el.

A vád szerint: az első rendű N.Á. vádlottat az ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére fajtalanság vagy közösülés céljából, megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettével és kitartottság bűntettével vádolja, másod rendű L.K. és harmad rendű K.R. vádlottat pedig tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja.

P. Dezsőné, a lány édesanyja, P. Erika és Lakatos Blanka, a lány volt barátjának édesanyja a bíróságon.

A vád szerint N. Á. 2013 januárjában ismerkedett meg a 17 éves sértettel, aki szerelmi viszonyba került a vádlottal, és 2013 márciusában hozzá költözött. A vádlott elmondta a sértettnek, hogy prostituáltak futtatásával is foglalkozik, így barátnője is így dolgozik Ausztriában. N. Á.  a lakás bérleti díját nem tudta előteremteni és adóssága is volt 2013. márciusban felajánlotta a lánynak, hogy ő is „dolgozhatna neki" prostituáltként, és az így megszerzett jövedelmen fele-fele arányban osztoznának. Az ajánlatot a lány elfogadta, majd N. Á. március végén Győrbe vitte, ahol a lány éjszaka üzletszerű kéjelgéssel négy-öt férfinek nyújtott szexuális szolgáltatást.

A lány körülbelül 80.000 forintos bevételét átadta N. Á. - nak, aki abból 10.000 forintot adott vissza. N. Á.  2013 március végén közölte a sértettel, hogy távoznia kell, mert barátnője hazajön Ausztriából. A lány ezért elköltözött a szüleihez, majd április elején meglátogatta a férfit és barátnőjét, amikor a nő dühösen közölte vele, kopjon le a barátjáról. A férfi április elején elhatározta, hogy kihasználva a fiatal nő iránta való érzéseit  prostitúcióra eladja L. K. és K. R. vádlottaknak. Ezért N. Á.  valótlanul azt közölte vele, barátnője bánthatja is őt, de vannak ismerősei, akik el tudják rejteni a dühös nő elől. Ezt a lány elhitte. N. Á. a sértettet üzletszerű kéjelgésre 10 ezer forintért eladta a másik két vádlottnak, akik a lányt gépkocsival elvitték, majd a fiatal nő különböző főutak mentén L. K. és K. R. javára prostituált volt.

A tárgyalást jövő év elején folytatják a törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!