Hírek

2015.01.14. 16:56

A rendőrök mindennapjai

Várpalota – Az egyenruhások mindennapjaival, s az általuk használt speciális fegyverekkel is megismerkedhettek azok a középiskolás diákok, akik szerdán ellátogattak a Várpalotai Rendőrkapitányság nyílt napjára.

Szabó Péter Dániel

Segíteni a választásban, s a rendőri pálya felé terelni az erre fogékony fiatalokat. Ezzel a nem titkolt céllal hirdette meg nyílt napját szerdán a palotai kapitányság. A város több középfokú oktatási intézményéből, így a Thuri gimnáziumból, a Faller szakképzőből és a magániskolából is érkeztek érdeklődő diákok az előadásra, összesen mintegy ötvenen.

Darabos Dávid (balra) vizsgál egy rendőrségi pisztolyt. Mellette barátja, Tamás Róbert, jobbra Székely Tamás főhadnagy. Fotó: Szabó Péter Dániel

A középfokú rendészeti képzésben óraadóként is dolgozó Székely Tamás főhadnagy, toborzó tiszt alapos tájékoztatója során a fiatalok megismerkedhettek a rendőrök mozgalmas, ám nehéz mindennapjaival, az intézkedéstől kezdve a helyszínelésen át egészen a járőrözésig. Természetesen a Rendőrtiszti Főiskolára, illetve a rendészeti szakközépiskolákba való felvétel követelményeiről is információkat kaphattak a résztvevők, akik közül sokan jelentkezési lapot is kértek az előadótól a foglalkozás végén.

– Érdeklődő fiatalokkal találkoztam az előadáson, amelynek során a néha bizony száraz tények mellett a rendőri hivatás izgalmas oldalát is igyekeztem bemutatni. Nagyon érdekelték őket a rendőrök által használt önvédelmi eszközök és fegyverek. Bemutatót tartottam a gumibot és tomfa használatáról, de pisztolyt, gépkarabélyt, mesterlövész puskát és gránátvetőt is láthattak – mondta el a Naplónak Székely Tamás főhadnagy.

Nagy kedvvel vizsgálta a fegyvereket az előadás után a Faller szakképző két végző diákja, Tamás Róbert és Darabos Dávid. Előbbi motoros rendőr szeretne lenni, míg utóbbi inkább honvédelmi pályán képzeli el a jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!