Hírek

2015.01.13. 20:00

Negyed százada írta a Napló: Megújul-e a Tapolcai- tavasbarlang?

Nagy a sürgés-forgás Tapolcán, a tavasbarlang bejáratánál. Keverik a betont, ácsolják az új tetőt, ingázik le-föl a daru, jelent meg a Naplóban 25 évvel ezelőtt Tóth János tollából.

Balassa Gergő

„Nem véletlen e nagy munka. Úgy hallottuk, új kezelője van az idegenforgalmi nevezetességnek. Igaz-e a hír, hogy a bauxitbánya kezelésébe került ez oly sokat szenvedett, oly sokszor megénekelt látványosság? Ez után érdeklődtünk Gádori Vilmostól, a Tapolcai Bauxitbánya Vállalat műszaki osztályvezetőjétől.

Fotó: Archív

– Valóban, a bányavállalat átvette e bérleményt. Tizenöt éves időtartamra béreljük jelenleg. A múlt év október 17-én kötöttük meg a szerződést ez ügyben a székesfehérvári vízügyi igazgatósággal. Tulajdonképpen a tavasbarlang a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium tulajdona. Tőle bérelte már nagyon régóta a veszprémi idegenforgalmi hivatal. Tavaly visszaadták bérleményüket. Akkor pár hónapig a tanács kezelésébe került a teljesen lerobbant, elhanyagolt létesítmény. Sajnos, a tanácsnak sem volt annyi pénze, hogy rendbe hozza, karbantartsa. Ezért aztán mi vállaltuk a felújítását. A felújítás után természetesen mi is idegenforgalmi célokra szeretnénk hasznosítani."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!