Hírek

2015.02.04. 16:05

Kitisztították a vízelvezető árkot a Berhidáról Pét felé vezető út mentén

Feltelt a vízelvezető árok a Berhidáról Pétfürdő felé vezető közút mentén, a túlcsorduló víz pedig az aszfalt felé vette az irányt. A közútkezelő nekilátott az árok kitisztításának.

Tremmer Tamás

A Berhidáról Pét felé vezető úton, Pét határában csordultig van vízzel az út menti árok. A Berhidán élő Fábián Sándor, aki hűséges olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nagyon balesetveszélyes szituációkat eredményezhet. Mivel minden nap erre jár, látta, hogy a vízszint ma már megegyezik az aszfalt szintjével, s az árokból kicsorduló víz az úttest irányába indult. Ha ez ráfagy a pályára, s vékony jégréteget képez, semmi nem állítja meg a járműveket. Még súlyosabb balesetek történhetnek akkor, ha a jégréteget friss hó fedi. A közlekedők nem sejthetik, hogy az úton jég van.

Fábián Sándor azt is elmondta, hogy ez a probléma nem új keletű, három évvel ezelőtt szintén feltelt az árok. Jó lenne megtalálni az okát, hogy mitől tömődik el rendszeresen a vízfolyás.

Lapunk megkeresésére Fekete János, a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója azonnal intézkedett. Szerda délelőtt munkához láttak a szakemberek. A megtömődött árkot kiszedték, a víz megindult. Azonban a hiba végleges elhárításával meg kell várni a tavaszt. A kiszáradt árokban tisztán látják, mi és hol állja a víz útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!