Hírek

2015.02.24. 16:49

Méreggel akarta megtorolni fia és menye halálát - Elítélték a bosszúszomjas apát

Bűnösnek mondta nem jogerős ítéletében H. A. vádlottat a Veszprémi Törvényszék február 23-án kihirdetett ítéletével három rendbeli emberölés előkészületének bűntettében. A bíróság a vádlottat két év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, továbbá kötelezte bűnügyi költség viselésére.

Kovács Erika

A vád szerint H. A. fiát és annak feleségét 2012. áprilisában holtan találták családi házukban. A közigazgatási hatósági eljárás során az idegenkezűséget kizárták, megállapították, hogy a halálesettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A vádlott a közigazgatási hatósági eljárás eredménye ellenére azt vélelmezte, hogy fia és menye halálát idegenkezűség okozta, az egyik sértett a fia személygépkocsijai megszerzése, a másik sértett pedig üzleti okok miatt mérgezte meg gyermekeit. Felvette a kapcsolatot egy ismerősével, akinek elmondta, hogy meg akarja ölni a gyermekei gyilkosait, és arra kérte, hogy a megtorláshoz szerezzen neki mérget, valamint egy hangtompítós pisztolyt.

A vádlott tervét a nyomozóhatóság megtudta, miután az ügyben fedett nyomozók dolgoztak és titkos információgyűjt kezdődött. Az egyik fedett nyomozó magát olyan személynek adta ki, aki a vádlott megbízása alapján családtagjainak haláláért felelősnek tartott személyek megölését vállalja. A megbízás megbeszélése miatt kétszer találkozott is a vádlottal. Az első találkozón a vádlott megnevezte a két sértettet, ismertette  személyi körülményeiket, róluk részletes személyleírást adott. Közölte továbbá, hogy nincs pénze, ezért ezen személyeknek két kamion rezet kell eladásra felajánlani, azzal, hogy azt csak az általuk megjelölt helyszínen tekinthetik meg, és azt helyben ki is kell fizetni. Az így odacsalt emberektől el kell venni a pénzt, a telefonjaikat és méreggel meg kell ölni őket.

A második találkozón a vádlott megmutatta a fedett nyomozónak a sértettek lakóhelyét, és bár az egyik sértett házánál az ott tartózkodók gyanúsnak találták és gépkocsival üldözni kezdték őket, a vádlott nem állt el a szándékától. Az eredeti tervet többször is módosította: felvetette, hogy az egyik sértettet ő maga öli meg, vagy a fedett nyomozónak kell végezni vele távolról, az általa beszerzett fegyverrel.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!