Hírek

2015.02.20. 20:43

Vasárnap időközi választás

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében vasárnap 92 szavazókörben szavaznak, reggel hat és este hét óra között.

Balla Emőke

A választópolgárok megkapták a szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítőt, de annak sem kell aggódnia, aki ezt elvesztette: bármelyik szavazókörben segítenek neki, a veszprémi utcajegyzék a város honlapján is olvasható. Az szavazhat, aki szerepel a névjegyzékben.

A szavazás feltétele, hogy a választó személyazonosságát és a lakcímét igazolja érvényes igazolvánnyal: személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel vagy vezetői engedéllyel és lakcímigazolvánnyal.

A választókerületben 92 szavazókörben szavaznak: Veszprémben 56, a huszonnégy településen 36 szavazókörben. 74 ezer választó szavazhat, 47 ezren Veszprémben, a többiek az egyéb településeken. Külképviseleten harmincheten szavaznak, tájékoztatott Mohos Gábor, a választási iroda vezetője.

A választás napján több mint hétszázan dolgoznak: szavazatszámlálók, a választási irodák munkatársai. A Veszprémben állandó lakóhelyet létesítők sem januárban, sem februárban nem voltak nagyobb számban, mint a korábbi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!