Hírek

2015.04.24. 14:59

Kézzel húzták a gyerekek a vizet tűzoltáshoz

Veszprém - Tapolcai diákok győztek a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági döntőn csütörtökön.

Kovács Erika

A Szerelem szigetnél és környékén megrendezett érdekes, izgalmas versenyt az általános iskolák között a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola csapata, a középiskolák között a tapolcai Batsányi Gimnázium diákjai nyerték, ezzel továbbjuttatva csapatukat a hétvégi, országos megmérettetésre. A gyerekek nagy izgalommal vették az akadályokat, ahol a megyei katasztrófavédelem képviselői fogadták őket feladatokkal.

A diákok hasznos ismeretekhez jutnak egy ilyen versenyen, a tapasztalatokat pedig sikeresen hasznosíthatják majd egy későbbi káresetnél, akár saját maguk, akár társaik mentéséről legyen szó - mondta Miskolczi Tibor ezredes, katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes az ifjúsági megyei döntőn.

Kézzel húzták a vizet a Séd patakból, amit tartályokba töltöttek. Ekkor láthatták, hogy ilyen eszközzel oltják a tűzoltók azokon a helyeken a lángokat, ahová gépjárművekkel már nem jutnak el Fotó: Balogh Ákos

A diákok a megállóhelyeknél érdekes feladatot kaptak, amiket szemlátomást nagyon élveztek. Többek között mentettek állatot is egy plüssfigura segítségével, aztán kézi erővel húzták a vizet a Séd patakból, amit tartályokba töltöttek. Ekkor láthatták, hogy ilyen eszközzel oltják a tűzoltók azokon a helyeken a lángokat, ahová járművekkel már nem képesek a helyszínre menni. Érzékelhették, árvíznél mennyire kemény munka nyúlgátat építeni, adott esetben mocsárban járni, és a feladatok között volt elsősegély nyújtás is.

A győztesnek járó emléklapot, serleget, érmet az igazgatóhelyettes adta át nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!