Hírek

2015.05.08. 08:24

A Jobbik továbbra is küzd a vasárnapi zárva tartás ellen

A Jobbik nem adja fel, küzdeni fog a vasárnapi zárva tartás ellen - mondta Kepli Lajos a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

Prevics Éva

Mára egyértelművé vált, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény megbukott. Nagy társadalmi elégedetlenséget váltott ki és eredeti célját nem érte el - mondta a Jobbik országgyűlési képviselője Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján.

Kepli Lajos elmondta: bár a Jobbiknak is volt 2010-ben hasonló kezdeményezése, de a párt másképp kezelte volna ezt. Rugalmasabb nyitva tartási idővel számoltak és csak a legnagyobbakra vonatkozott volna a bezárás.

Kepli Lajos.

Azzal egyetértenek, hogy a vasárnap alapvetően pihenőnap kellene, hogy legyen. Vannak azonban olyan munkakörök ahol, ez megvalósítható, vannak, ahol nem. Azonban minden munkavállalónak biztosítani kellene a megfelelő pihenőidőt. Ilyen alapon nem szabadna különbséget tenni a munkavállalók között - mondta a képviselő. A Jobbik szerint a zárva tartás helyett új, a munkavállalókat jobban védő munka törvénykönyve kellene.

A Jobbik ezért továbbra is kéri a kormányt, hogy vonja vissza a zárva tartásról szóló törvényt. Szerintük a Balaton-parton a szezonban különösen nagy kárt okoz ez a rendelkezés, hiszen a turista nyaralásakor nem tesz különbséget hétköznap és vasárnap között. Ez sem a nyaralónak sem a vállalkozónak nem jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!