Hírek

2015.05.16. 18:10

C-17-es gépek a Balaton felett

Alsóörs, Paloznak, Tihany és Csopak közelében több alkalommal is, olykor meglepően alacsonyan repültek el a C-17-es gépek a Balaton felett szombaton délután.

Kovács Erika

A Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletétől érdeklődtünk arról, hogy mi ennek az oka, rövidesen választ ígértek.



Illusztráció Balogh Ákos

Információnk szerint családi nap volt szombaton a Pápai Bázisrepülőtéren, és ennek keretében mutatták meg a pilóták  hozzátartozóiknak a magyar tengert felülről, amit állítólag a kiképzési keret terhére, előre tervezett költségvetésből finanszíroztak.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya megkeresésünkre elmondta:  a Balaton környékén szombaton látott repülőgép egy Boeing C-17 Globemaster III típusú, nagy távolságú katonai teherszállító gép volt. A Stratégiai Légiszállítási Képesség alapját képező Magyar Honvédség Pápa Bázis Repülőtér és a multinacionális Nehéz Légiszállító Ezred tartotta éves Családi Napját. A személyzetnek és családtagjaiknak lehetőségük nyílt arra, hogy utasként részt vehessenek egy rövid repülésen a C-17-esen azzal a céllal, hogy többet tudjanak meg a reptér mindennapi munkájáról. A járatok az előre tervezett kiképzési órák keretén belül repültek, a családtagokat szórakoztatva, a személyzet e programban is gyakorolhatta a műveleti szállító tevékenység manővereit – áll a tárca tájékoztatójában.

Címkék#Balaton#c17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!