Hírek

2015.07.07. 15:14

Elstartolt a főszezon - Már nem lehet az utolsó pillanatban foglalni

Megyei körkép - Alaposan beindította a hétvégi forgalmat a kánikula a Balatonnál. Bár a főszezon még csak most kezdődik, aki a napokban akarja lefoglalni nyaralását, jó sokáig telefonálgathat.

Prevics Éva

Bár a főszezont a legtöbb szállásadó július első két hetétől számítja, már az utóbbi hétvégén is tele voltak a népszerűbb hotelek és kisebb szállodák a kánikula miatt.

Ami télen nagy, az nyáron kicsi mondta az egyik alsóörsi hotel értékesítési vezetője. Tavaszi Zsolt tapasztalata szerint ahogy melegszik az idő, úgy élénkül az érdeklődés a szobák iránt, a szállások jó részét azonban előre értékesítik, így nem biztos, hogy, aki az utolsó pillanatban foglal, annak jut is hely. Így volt ez az utóbbi forró napokon is, nem mindenkinek tudtak helyet biztosítani a hétvégén.

A Nyírő család a legnagyobb forróságban érkezett Aszódról néhány napra a Balatonra. Fotó: Stiger Ádám

Egy általunk megkérdezett balatonfüredi szállodában már javában tart a főszezon. A következő hétvégére már telt házzal számolnak mondta Szipőcs Nikolett értékesítési vezető. A főszezonra már nem is lehet egy egész hetet foglalni a hotelben, legfeljebb 2-3 éjszakára érkezhetnek a vendégek. Emellett a szálloda wellness-részlege és strandja iránt érdeklődő külsős vendégeket sem tudják már fogadni a megnövekedett érdeklődés miatt. A kempingekben is erősödött a forgalom a kánikulai napokban. Főleg a magyar vendégek jöttek többen mondta a Naplónak a Balatontourist PR-menedzsere. Most a balatonfüredi és a siófoki kemping a legnépszerűbb. Ha valaki az utolsó pillanatban dönti el, hogy hétvégén meglátogatná valamelyik balatoni kempinget, az megteheti, igaz, az már nem biztos, hogy talál szabad lakókocsit, illetve mobilházat. Sátorhely és parcella azonban mindig van nyugtat meg mindenkit Vágó Ágnes. A szobakiadók családi szálláshelyei is megteltek az utóbbi hétvégén. Balatonakaliban még mindig virágzik a szobakiadás. A turisták napközben szívesen strandolnak, esténként pedig élvezik a falu programjait, esetleg beülnek a kertmoziba mondta Ihász Csilla programszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!