Hírek

2015.07.16. 18:28

Hova tűnt az idős férfi? Elment halászléfőzőversenyre, aztán nem ment haza

Balatonfűzfő - Elment a helybeli Nyugdíjas Házból egy 73 éves, a Győr melletti kistelepülésen élő férfi július 4–én és azóta senki nem tudja, vajon hol tartózkodhat.

Kovács Erika

Szombaton nagyszabású keresést szervez a környéken Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány Sinka Vivien elnök vezetésével mindazokkal, akik hozzájuk csatlakoznak, mások mellett speciális mentőkkel, kutyás keresőkkel.

Istenes Gábor ügyvezető igazgató (középen) Kollányi László és Fodor Sándor lakók társaságában a balatonfűzfői idősotthon bejáratánál
Fotó: Kovács Erika

– Már kilenc esztendeje működünk, de soha hasonló probléma még nem fordult elő ebben az intézményben - ezzel fogad Istenes Gábor, a balatonfűzfői, összesen száz öt idős embernek lakhelyet adó Támasz Idősek Otthona, valamint a vele egy épületben működő ötvenöt férőhelyes Nyugdíjas Ház ügyvezető igazgatója. Mint hozzátette, utóbbi részleg úgy működik, mint egy szálloda, szabad a ki-, és bejárás valamennyi lakó számára. Sőt, beköltözéskor írásban kérdik meg őket arról, hogy igénylik– e az időnkénti ellenőrzést Istenes Gábor ügyvezető igazgató hozzátette továbbá, a Támasz otthonban folyamatos az ellenőrzés lakóiknál, de ezzel szemben a Nyugdíjas Ház náluk tulajdonképpen úgy működik, mint egy szálloda, szabad a ki-, és bejárás valamennyi lakó számára, miként másutt is így működik hasonló szolgáltatásnál. Sőt, beköltözéskor írásos nyilatkozatban kérdik meg őket arról, hogy igénylik e az időnkénti ellenőrzést apartmanjuknál. Az itt élőknél előfordul, hogy több napra is eltávoznak, és odamennek, addig maradnak, amíg tulajdonképpen kedvük tartja. A szóban forgó idős férfi mindösszesen azt kérte tőlük, hogy hetente takarítsák ki lakrészét. Ő egy szombati napon távozott el, a kamerarendszer szerint reggel nyolc óra után, majd aznap a takarítónő is járt az apartmanjában és a ventilátor is ment a szobában. Így azt gondolták, nemsokára visszatér ide. Aztán néhány nap múlva, a következő csütörtökön, az ügyvezető igazgató elmondása szerint a férfi volt felesége jelezte a Nyugdíjas Ház egyik alkalmazottjának, hogy nem éri el volt férjét. Ezután az igazgató is bejelentést tett a férfi eltűnéséről a rendőrségen. Azóta sem tudnak róla semmit, nem adott semmilyen információt arról, hogy hol tartózkodhat. Úgy tudják, hogy a férfi a közeli, Tobruki strandon szervezett halászléfőzőversenyre ment aznap reggel. Természetesen a Nyugdíjas Házból is végigtelefonálták az összes általuk ismert hozzátartozóját, rokonát, de senki nem tudott róla semmit. Istenes Gábor elmondta továbbá, a férfit a házban zárkózott természetűnek ismerték, aki nem barátkozott a többiekkel. Amikor megérkezett az épületbe, azonnal apartmanjába ment, és ott tartózkodott egyedül. Az igazgató kérdésünkre, hogy szenved-e valamilyen betegségben azt mondta, tudomása szerint szívproblémái és magasvérnyomása van.

Sinka Vivien alapítványi elnök, aki elkötelezettje az eltűnt személyek felkutatásának, azt mondta a Naplónak, reméli, hogy a férfi épségben és egészségben előkerül szombaton, amikor a környéket nagy erőkkel kutatják át miatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!