Hírek

2015.09.12. 11:02

Katasztrófavédelmi gyakorlat Devecserben

Devecser - A Magyar Vöröskereszt összevont nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott szeptember 10 - 12. között Devecser külterületén, a volt meggyeserdei laktanya területén.

Czeidli József

A gyakorlat befejeztével csomagolnak a versenyző csapatok

- Sáfár Brigitta - a Magyar Vöröskereszt Országos Katasztrófavédelem szakmai vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy minden évben más helyen tartják meg a gyakorlatot, idén Devecserre esett a választás.

Sáfár Brigitta - a Magyar Vöröskereszt Országos Katasztrófavédelem szakmai vezetője tájékoztatja lapunkat a gyakorlatról

Az ország minden megyéjéből, s a fővárosból, valamint Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából, Horvátországból, Romániából érkeztek versenyző csapatok. A 24 órás beavatkozási fázis alapjául egy képzeletbeli zenei fesztivál szolgált, ahová gyorsan, s váratlanul érkező vihar csapott le. Fák dőltek ki, épületekben - sátrakban esett komoly kár. Sokan megsérültek, elsősegélyben kellett részesíteni őket. A megoldandó feladatok között kötéltechnika alkalmazása és lelki segélynyújtás is szerepelt.

Miskolci vöröskeresztesek indulásra készen Fotó: Czeidli József

A sikeres gyakorlat lelkes hazai szervezői   - Balról - jobbra: Szendrei Júlia (Somló-környéki Közösség szervezője), Fekete Istvánné (Veszprém megyei Katasztrófavédelmi koordinátor)

- Fekete Istvánné - a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi koordinátor pedig arról tájékoztatott, hogy Devecserben a Rotary-ház körüli területen katasztrófavédelmi bemutatót rendeztek, a gyerekeket kreatív játszóházba várták. Ezen események lebonyolítása közben a
Magyar Vöröskereszt Országos vezetősége ülésezett a kastélykönyvtár lovagtermében - tudhattuk meg Szendrei Júliától, A Somló-környéki
Közösség szervezőjétől

Vöröskeresztes meggyeserdei sátortábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!