Hírek

2015.09.16. 18:02

Temetés alatt nem repülnek a helikopterek

Gyulafirátót – Szinte súrolták a katonai helikopterek egy hadgyakorlat miatt a háztetőket és a kéményeket - ezt jelezte több rátóti olvasónk is a minap.

Kovács Erika

Szinte súrolták a katonai helikopterek a rátóti háztetőket. Fotó: Balogh Ákos

Nevük mellőzésével elmondták, nagyon megijedtek a látványtól és a nagy zajtól, főként az idősek, a gyerekek és az állatok. Czaun János, a településrész önkormányzati vezetője kiemelte, honlapjukon jelzik a hadgyakorlatokat, a katonák toleránsak velük, például temetésekre figyelemmel vannak. Ezúttal négy gép valóban közel repült, ennek okát egyelőre nem tudják. Ahogy arra sem kaptak még választ, hogy a gépek gyakorlatokon miért repülnek a település felett? Lapunk a honvédelmi minisztériumtól megkérdezte: mi az előírt repülési magasság, előfordul-e, hogy gyakorlatozás alatt ennek alá mennek, hogyan ellenőrzik, hogy betartják-e a szabályt? A tárca közölte, a Magyar Honvédség a térségben több gyakorlatot is tart, amelyen légi eszközök is részt vesznek, mindig a lakosság érdekében és a szabályok betartásával járnak el. – A gyakorlat ideje alatt kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!