Hírek

2015.10.01. 17:19

2017 végére megépül az elkerülő út

Várpalota – Jól halad az építkezés, a tervezett időpontra, 2017 végére elkészülhet a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakasza.

Szabó Péter Dániel

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője mondta el mindezt csütörtökön az épülő elkerülő útnál. Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője helyszíni bejáráson tájékozódott az összesen 22 milliárdos beruházás aktuális helyzetéről.

Loppert Dániel elmondta, a Várpalotát délről elkerülő 5,9 kilométer hosszú, öt darab külön szintű csomóponttal ellátott 2x2 sávos útszakaszon 110 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd az autósok.

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az idei évben döntően a földmunkákat végezte el a kivitelező konzorcium, a területen összesen mintegy 300 ezer köbméternyi földet kell ugyanis kiemelni, hogy elkezdődhessen az útépítés. Az ütemterv szerint halad a munka, a jövő év tavaszán kezdhetik meg az aszfaltozást – tette hozzá a kommunikációs vezető. Loppert Dániel a Napló kérdésére elmondta, útlezárásokra a közeljövőben nem kell számítaniuk a környéken élőknek, a leghamarabb jövő tavasszal lesz a munkálatok miatt néhány napos vágányzár a település mellett elhaladó Székesfehérvár-Boba vasútvonalon.

Kontrát Károly és Talabér Márta kérte a kivitelezőket, illetve a NIF Zrt. képviselőit, hogy rendszeresen tájékoztassák a helyieket az elkerülő út építésének aktuális állásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!