Hírek

2015.10.15. 18:59

Kisvilág a nagyvilágban - A Világ Legnagyobb Szemkontaktus Kísérlete Balatonfüreden

Balatonfüred - Megálltak vagy leültek egymással szemben ismeretlen emberek és pár percig nézték egymást, majd elbúcsúztak és mindenki ment a dolgára.

Kekk Sára

Október 15-én, csütörtökön, a Balatonfüred egyik szupermarketjénél négy elhivatott lány várta 15 és 18 óra között mindazokat, akik vállalkoztak arra, hogy egy percre belenézzenek egy ismeretlen szemébe. Nem kellett mást tenniük, csupán felvenni a szemkontaktust egy mosolygós, de számukra ismeretlen lánnyal. A szervezők, a Világ Legnagyobb Szemkontaktus Kísérletéhez csatlakozva plédekkel, párnákkal várták a vállalkozó szellemű érdeklődőket. Bár az elején nehézkesen indult a program, Polyák Georgina csoportjának vidámsága sokak érdeklődését felkeltette. Voltak, akik a tábla elolvasása után visszafordultak Nagy Adriennhez és Aranyossy-Nagy Zsófiához és rászántak egy percet az emberi kapcsolatok újrateremtésének e módjára.

A kísérletnek valójában ugyanis ez a fő célja. Kapcsolódni egymással az egyik legmélyebb módon a tekintetünkön keresztül, így egy perc erejéig beengedjük egymást a saját világunkba.

Akik mélyen egymás szemébe néznek: Nagyné Farkas Erzsébet, az első arra járó és Polyák Georgina, a program egyik szervezője
Fotó: Penovác Károly


Polyák Georgina, a balatonfüredi szervező is mesélt nekünk a programról. – Mikor megérkeztünk, kitettük a táblánkat, melyen ez olvasható: „Hová tűnt az emberi kapcsolat? Osztozzunk egy perc szemkontaktusban, hogy rájöjjünk ” Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, leülnének plédekre, vagy csak szembeállnának velünk egy-két kellemes percre. A Herman Mónika által készített videónkat pedig elküldjük a Liberators-nak Perthbe, Ausztráliába, ők pedig összeszerkesztik a globálisan készített felvételeket egy videóba, amit megosztunk a világon mindenhol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!