Hírek

2015.10.19. 10:25

Meghalt Vágfalvi Ottó

Kilencven éves korában meghalt Vágfalvi Ottó festőművész.

Balla Emőke

Vágfalvi Ottó 1925. augusztus 30-án született Szerencsen. Első önálló kiállítását 1950-ben rendezte. Azóta volt résztvevője a veszprémi és Veszprém megyei  művészeti életnek, tagja a Veszprém Művész Céhnek. Itthon és külföldi  tárlatain megismerte, megkedvelte a hazai, európai és tengerentúli  közönség is, a megyében sokak őrzik festményeit.

A balatoni tájak élete témájává, Balatonfűzfő otthonává lett. Tájképeinek visszatérő tárgya volt a Balaton évszakonként változó arculatának bemutatása. Műveinek hatását a formák redukciójával, a színek kifejezőerejének fokozásával érte el. Képeiben végtelen távlatot ad, művein az ember-lét örök kérdéseinek megkomponálása látszik. Nemcsak festőként, hanem tanárként is jelentős Vágfalvi Ottó munkássága, 1957 és 1978 között a balatonfűzfői művelődési ház  igazgatója, a  képzőművészeti  szakkör alapítója és vezetője is volt.

Vágfalvi Ottónak szeptemberben a Dubniczay-palota Várgalériában nyílt kiállítása, ahol az ő művei mellett tanítványainak munkái is láthatók. A művész a megnyitón egészségi állapota miatt már nem tudott jelen lenni.

Temetéséről később intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!