Hírek

2015.10.10. 09:14

Anyatejes táplálás világnapja: Semmi sem pótolja

Tapolca - Öt védőnői körzetben hatvan kismama kapott meghívást az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségre. Ők azok, akik legalább fél éve szoptatják gyermeküket.

Tóth B. Zsuzsa

A Tamási Áron Művelődési Központban Lenner Lászlóné védődő köszöntötte a kisbabáikkal érkezett anyukákat. Örömét fejezte ki, hogy az érintettek fele elfogadta a meghívást.

A tapolcai ünnepségre azok kaptak meghívást, akik legalább fél éve szoptatják gyermeküket. A kép jobb szélén Süléné Gyönge Anita látható kisfiával, Zalánnal

- Az anyatejes táplálás fontosságát bizonyítja az is, hogy az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet is a jeles napok között tartja számon az Anyatejes táplálás világnapját. Ehhez kapcsolódva ünnepelünk mi is immár 13 éve. A szoptatás a legszorosabb kapcsolat anya és gyermeke között, aki itt van, mindenki átélhette ezt a csodát. Az anyatejet semmi sem pótolhatja – mondta a védőnő. Szabóné Takács Mária védőnő verssel köszöntötte az ünnepelteket, Rompos-Tóth Patrícia pedig Ringató foglalkozásával kedveskedett az anyukáknak és a babáknak. A szülők egészségnevelési tanácsokat és ajándékot kaptak búcsúzóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!