Hírek

2015.11.23. 11:27

A Jobbik tiltakozik a földlicitek ellen

Veszprém – Országszerte tiltakozunk a licitek és a termőföld eladása, elrablása ellen, mondta Kepli Lajos.

Balla Emőke

Az országgyűlési képviselő közölte: a Jobbik a tiltakozást a parlamentben is folytatja, illetve Alkotmánybírósághoz fordul több pontban, hogy állami tulajdonban maradjon a magyar termőföld. Állami földtulajdon nélkül a mindenkori kormányok nem tudnak szociális, demográfiai programot indítani, a fiatalok munkalehetőség hiányában elmennek vidékről. A Jobbik szerint inkább növelni kellene az állami földterületek arányát, ezzel is elősegítve, hogy Magyarország stratégiai kincse állami kézben maradjon. Azt szeretnék, ha a jövőben nem a pártpolitika határozná meg a társadalmi életet, hanem az adottságok, képességek alapján jutna mindenki akár földterülethez, akár trafikhoz, akár más állami pályázathoz. A Fidesz mindent kiárusított, most pedig újra módosítani akarja a földtörvényt, hogy a bérleti szerződések felmondhatók legyenek. Úgy alakítja a szabályokat, hogy saját embereik kapják az állami földeket.

A Jobbik tagjai hétfőn reggel az árveréseket lebonyolító Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal épülete előtt tiltakoztak, A magyar föld nem eladó feliratú táblát tartva a kezükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!