Hírek

2015.11.10. 20:52

A legszebb elismerés - Soós Lajos és Kardos Ferencné kapták a legtöbb voksot

Veszprém – Soós Lajos, Pápakovácsi háziorvosa nyerte az év orvosa címet a Napló által indított szavazáson, az év ápolója, asszisztense a mellette dolgozó Kardos Ferencné lett.

Marton Attila

A tavaly szeptemberben indított kezdeményezésben minden hónapban egy hétig volt lehetőségük olvasóinknak, hogy orvosokat és ápolókat jelöljenek Napló online felületén, a veol.hu oldalon. A hónapok nyertesei között a legfelkészültebbnek tartott orvosok és ápolók közül szavazás után alakult ki a végső sorrend. A voksoláson Soós Lajos és Kardos Ferencné diadalmaskodott – érdekesség, hogy két évvel ezelőtt már mindketten megnyerték a versenyt. Az első helyezettek mindegyike kétszemélyes, az egyik hazai wellness-hotelbe szóló üdülési lehetőséggel gazdagodott. A díjat Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adta át a szerkesztőségben kedden. Az orvosok között a második legtöbb szavazatot Király Zsolt (Farkasgyepű, pulmonológia) kapta, míg a harmadik helyen Horváth Erika ajkai háziorvos végzett. Az ápolóknál Vadász Zsuzsanna (Ajka) lett a második, Palatin Veronika (Pápa) pedig a harmadik.

Soós Lajos (jobbra) és Kardos Ferencné (középen) Németh F. Bernadettől vették át az elismerést
Fotó: Penovác Károly

A győztes páros 1994 óta dolgozik együtt a pápakovácsi körzetben, amelyhez Ganna, Döbrönte és Kup tartozik még, emellett Soós Lajos a noszlopi körzetben helyettesít másfél éve, így Oroszi és Bakonypölöske betegeivel is találkozik. Megtisztelőnek érzik, hogy betegeik ennyire elégedettek a munkájukkal, a díjak mellett a páciensektől érkező apró gesztusokból és visszajelzésekből tudnak erőt meríteni. Az asszisztens szerint a sikerükhöz hozzájárult, hogy jó a kapcsolatuk a betegekkel, ugyanakkor szerencsésnek is érzik magukat, hogy mennyire együttműködő páciensekkel találkoznak a körzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!