Hírek

2015.11.19. 18:32

Családi dráma: rálőtt a fiára az apja?

Veszprém – Rálőtt a fiára K. T. L. egy Veszprém megyei faluban, mert a vád szerint anyagi okok miatt nézeteltérés alakult ki közöttük. Ezt megelőzően a fia megverte az apját. K. T. L.- t négy év hat hónap börtönre ítélte Pfeifer Péter tanácsvezető bíró a minap a Veszprémi Törvényszéken. Az ügyész és a védő is fellebbezett.

Kovács Erika

– Nagyon sajnálom a történteket, ha az nincs, amit a fiam tett, akkor mindez nem történik meg – utalt sírva az apa egy köztük levő súlyos nézeteltérésre a bírósági tárgyaláson. A vádlott hozzátette: „Nem tudom, miért tettem, tudom, ahhoz nyúltam, amihez nem kellett volna. Hibás vagyok, amiért a fegyvert használtam, de abban az állapotban, amiben voltam, nem tudtam mást tenni. Emberölési szándékom nem volt, családomat, unokáimat nagyon szeretem”. K. T. L. arról is beszélt, hogy írt fiának egy bocsánatkérő levelet, de sajnos nem tudta átadni neki.

A sértett, a férfi fia nem tett vallomást a tárgyaláson. Egy tanú, aki az eset közelében lakott, azt mondta, csak egy autót látott, amelyik elment.

Egy tanú mutatja a bírósági tárgyaláson Pfeifer Péter tanácsvezető bírónak, hogy hol látott egy autót távozni az eset után

A vád szerint K. T. L. vádlott még korábban talált egy szőlőhegyen egy kispuskát és lőszereket, amiket elrejtett. Fiával, K. T.- vel való kapcsolata anyagi okok miatt megromlott, de lobbanékony természetük is közrejátszott a konfliktusaik kialakulásában. A két férfi 2014. október elsején a család tulajdonában levő állattartó telepen a magtárban vitázott. K. T. a szóváltás közben apja felé indult, miközben megfenyegette, ha nem hagyja abba a vitát, akkor megüti. Az apa ekkor megragadott egy lapátot, amivel a fia felé ütött, aki kicsavarta apja kezéből a lapátot, és közben arcul is ütötte az apját, majd ellökte, amitől K. T. L. hanyatt esett. A vádlott közben megrúgta a fiát, aki megragadta apja lábát, majd többször ököllel arcon ütötte. Ezután K. T. kiment a magtárból a személygépkocsijához. Apja követte, miközben azt kiáltotta neki: „Agyonlőlek, te mocsok!” A vád alapján magához vette a kispuskát, és a fiára lőtt, aki menet közben vette észre a lövedék becsapódását. A gépkocsi hátsó szélvédője berepedt, azonban a fia nem állt meg, hanem később, otthonánál nézte meg járművét. Felesége azonnal értesítette a Pápai Rendőrkapitányságot, hogy apósa a férjére lőtt. A rendőrök a lakásában elfogták K. T. L.-t, és előállították. A vád leszögezi, a lőfegyver alkalmas emberélet kioltására. A sértett életét a szerencsének, illetve annak köszönhette, hogy már menet közben volt autójával.

Keszthelyi Kálmán védőügyvéd egy iratot ad át a bírónak

A megyei főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat K. T. L.-vel szemben, és börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől való eltiltását, továbbá a bűnügyi költség megfizetését indítványozta.

A törvényszék a minap négy év hat hónap börtönre ítélte, és legkorábban akkor bocsátható feltételes szabadlábra, ha letöltötte büntetése felét. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosbításért, Keszthelyi Kálmán védő pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a végső döntést a Győri Ítélőtábla hozza meg. A vádlott továbbra is házi őrizetben marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!