Hírek

2015.11.12. 07:20

Gázolt a vonat, életben maradt a férfi - A mentők 800 métert tettek meg gyalog a felszerelésekkel együtt

Veszprém-Jutaspuszta – Elgázolt vonat egy 33 éves, információnk szerint veszprémi fiatalembert csütörtökön hajnalban, aki életben maradt.

Kovács Erika

A mentés nagy erőkkel folyik, a mentőhelikopter a győri kórházba szállítja súlyos koponyasérüléssel  – közölte Horváth István megyei mentésvezető.

Orbán Attila,  a Mávinform sajtóügyeletese elmondta, csütörtökön hajnalban 5 óra 18 perc körül Veszprém és Hajmáskér közötti vonalon egy tehervonat ismeretlen férfit gázolt el. A helyszínen a vonatközlekedés 7 óra 38 percig szünetelt, ezalatt vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. Ez idő alatt körülbelül hat-hét vonat közlekedett az érintett szakaszon.

Horváth József a jutaspusztai bakterháznál mutatja, merre történt a baleset. Fotó: Penovác Károly

Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő azt mondta, nem indítanak eljárást az ügyben. Hozzátette, a mentésben sokat segített a rendőrség a mentőknek a helyszín megközelítésében.

Úgy tudjuk, heroikus küzdelemmel tudtak a baleset helyszínéhez jutni a mentők, és a helyszínelők, legalább egy kilométert kellett gyalogolniuk. A Máv egy hajtánnyal segítette a mentést, amivel a súlyos sérültet el tudták vinni Jutaspusztáig, ahol mentőhelikopter szállította el a győri Petz Aladár Megyei Gyakorló Kórházba.

Összefoglalónk a balesetről

– Hajnali öt óra 40 perckor érkezett hozzánk egy mozdonyvezető bejelentése. Elmondta, elütött egy gyalogost Veszprém-Jutaspusztánál – utalt a történtekre Németh István megyei mentésvezető. Hozzátette: a baleset helyszínét nyolcszáz méterre tudták csak megközelíteni, ahol azt látták, az elütött férfi életben van.

A mentőszolgálat megyei mentésvezetője utal arra is, hogy 800 métert felszerelésekkel együtt gyalog tették meg.

A fiatalember állapotának stabilizálása mellett párhuzamosan szervezték a mentőhelikoptert is, és felvették a kapcsolatot a MÁV Zrt.-vel is, majd a vasúti cég egy hajtányt küldött a helyszínre a sínen, azzal hozták ki a sérültet az út közelébe, a mentőhelikopterhez, amely elvitte a győri kórházba a súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett férfit. Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő azt mondta, nem indítanak eljárást az ügyben. Hozzátette, a mentésben sokat segített a rendőrség is a mentőknek a helyszín megközelítésében. Orbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese a Naplónak elmondta, csütörtökön hajnalban a Veszprém és Hajmáskér közötti vonalon egy tehervonat egy férfit gázolt el. A helyszínen a vonatközlekedés 7 óra 38 percig szünetelt, ezalatt vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. Hat-hét vonat közlekedett akkor a szakaszon.

– A helikopterrel kórházba szállított sérültet súlyos, életveszélyes sérülések miatt vettük fel, túl van egy műtéten, jelenleg az intenzívterápiás osztályon fekszik – közölte érdeklődésünkre Skaliczky Zoltán, a győri Petz Aladár Megyei Gyakorló Kórház általános főigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!