Hírek

2015.11.16. 17:05

Fegyveres katonák járőröznek Várpalotán és Veszprémben

Várpalota, Veszprém – A párizsi terrortámadások miatt megerősítette objektumainak védelmét a Magyar Honvédség, amelynek katonái folyamatos városi szolgálatot is ellátnak.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt hétvégén Franciaországban történtek miatt megerősített biztonsági intézkedésekről döntött az Orbán Viktor miniszterelnök vezette nemzetbiztonsági munkacsoport. Ennek értelmében a Magyar Honvédség is megerősítette a katonai objektumok védelmét. Veszprémben a Jutasi úti Kossuth laktanyát, illetve a honi légtérellenőrzés központját, a Jókai utcai Sziklát érinti az intézkedés, itt már a hétvégétől megerősített szolgálat védi a kapukat, s szigorították a belépést is, közölte lapunk kérdésére Péter Gergely hadnagy.

Az MH BHK katonái Várpalota minden fontosabb pontján járőröznek

Az MH 54. Veszprém Radarezred kommunikációs tisztje elmondta, emellett a radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ fegyveres rendész járőrei folyamatos gyalogos és gépjárműves szolgálatot látnak el Veszprém kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain és tömegeket vonzó helyszínein.

A veszprémi alakulatok járőröző katonái a megyeszékhely minden forgalmasabb pontján feltűntek hétfőn 
Fotó: Szabó Péter Dániel, Péter Gergely hadnagy

Várpalotán a megyénk lőtereit kezelő MH Bakony Harckiképző Központot (MH BHK) érinti az intézkedés. Oszlánszki Béla alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka a Naplónak elmondta, megerősítették a Kossuth laktanya védelmét, valamint a helyiek biztonságérzetének növelése érdekében megerősített katonai rendész járőrszolgálatot vezényeltek Várpalota főbb pontjainak, valamint a katonai szervezet külső objektumainak, lőtereinek ellenőrzésére. Oszlánszki Béla hozzátette, a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat. A megerősített biztonsági intézkedések betartása mellett az MH BHK továbbra is ellátja feladatait, azaz folytatja a gyakorlatok kiszolgálását, a lövészetek végrehajtását megyénk lőterein.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!