Hírek

2015.11.17. 13:15

Megalázó helyzetben a várpalotai közmunkások? – Az önkormányzat belső vizsgálata nem tárt fel szabálytalanságot

Várpalota – A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az Ombudsmani Hivatal vizsgálatot indított a szerintük embertelen körülmények között dolgoztatott várpalotai közmunkások ügyében.

Szabó Péter Dániel

Talabér Márta polgármester nem tud a vizsgálatról, s elmondta, az augusztusi ügy után lefolytatott belső ellenőrzés sem tárt fel szabálytalanságokat. 

A PM közleménye szerint a munkásokat embertelen körülmények között dolgoztatták, többek között nem kaptak elég ivóvizet, megfelelő munkaruhát, ráadásul folyamatosan megalázták őket. Ezért panasszal fordultak Várpalota alpolgármesteréhez, aki nem tett semmit a körülmények javítása érdekében, ahogy a munkavezető sem. Végül a megyei munkavédelmi felügyelőség szüntette be a munkát.

Az ügyben megkerestük Talabér Mártát, Várpalota polgármesterét is. Kérdésünkre elmondta, nem tud róla, hogy az Ombudsmani Hivatal vizsgálatot indított volna, erről senki nem értesítette a várpalotai önkormányzatot. – A közmunkások által kifogásolt eset után belső vizsgálatot indítottunk, négy napon keresztül ellenőriztük, hogy megfelelő körülmények között dolgoznak-e, s megkapnak-e mindent a közmunkaprogram résztvevői. Nem találtunk szabálytalanságot, ezért az ügyet részünkről lezártnak tekintjük – hangsúlyozta a polgármester. Talabér Márta hozzátette, a PM jobban tenné, ha nem akadályozná, hanem inkább támogatná a közmunkaprogramot, ez ugyanis a magyar emberek érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!