Hírek

2015.12.04. 18:13

Nyolc év fegyház szexuális zaklatásért – Bilincsben vitték el a férfit

Veszprém – Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte P. Z.-t a bíróság, és nyolc évre a közügyektől is eltiltotta. A férfi egy Veszprém megyei településen ötéves kislányt szexuálisan zaklatott. Szakács Katalin tanácsvezető bíró elrendelte előzetes letartóztatását is, ezért bilincsben vitték el a rendőrök a törvényszéki tárgyalóteremből pénteken.

Kovács Erika

A férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel, szexuális cselekmény végzésével, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta az ügyészség. Az utolsó szó jogán arra kérte a 31 éves P. Z. a bíróságot, hogy vegye figyelembe nála azt, hogy két kiskorúról gondoskodik, egyiket jelenleg is neveli, a másik után gyerektartást fizet, élettársa depressziós, neki van munkahelye, és büntetlen előéletű. Korábban azt is mondta, nem bűnös, és tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ügyész vádbeszédében utalt rá, a kislány elmondása, rajzai, viselkedése, illetve szakértői vélemények egyértelműen a vádat támasztják alá. Mint mondta, a férfi, amikor kettesben maradt a kislánnyal, a gyerek előtt önkielégítést végzett, pornófilmet nézett, és egyéb módon szexuálisan zaklatta a gyermeket. Az ügyész a büntetés kiszabásánál indítványozta a fegyházban letöltendő szabadságvesztést.

A vádlott kirendelt védője védence felmentését kérte, aki – mint mondta – nem követett el bűncselekményt, és nem maradt kettesben a kislánnyal, mert mindig volt valaki még rajtuk kívül is a házban.

Szakács Katalin tanácsvezető bíró (középen) tárgyalta P. Z. ügyét a törvényszéken

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védő és a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíró kijelentette, a büntetés súlyánál fogva fennáll a szökés, illetőleg elrejtőzés veszélye, ezért elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Korábban megírtuk, P. Z. dédnagyanyjához költözött lánytestvére gyerekeivel, akikről szüleik nem gondoskodtak. A házban velük együtt lakott még egy férfi rokonuk, továbbá P. Z. barátja is. Az ügy tárgyalása alatt felmerült, hogy a férfi barátja is közeledhetett a kisfiúhoz, illetve a kislányhoz, de erre nem volt megalapozott bizonyíték. A kislányt a vád szerint P. Z. 2012–2013-ban többször is zaklatta szexuálisan. Szakértők a pénteki tárgyaláson többek között elmondták, a kislány értelmes, nyitott személyiség, nem szívesen beszélt nekik a történtekről, ahogyan a kisfiú sem. Az, hogy a kislányban milyen nyomot hagytak a történtek, később dől el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!