Hírek

2016.02.03. 17:57

Elindulhat az ellátás, rövidülhet a betegút

Veszprém – Megkapta a működéshez szükséges engedélyeket a regionális onkológiai centrum, és napokon belül megkezdődik a klinikai onkológiai osztály átköltöztetése a központba.

Marton Attila

– Megérkezett a használatbavételi engedély, és jogerőre emelkedett a működési engedély, valamint a hatóság jóváhagyta a székesfehérvári és veszprémi kórház által megkötött együttműködési megállapodást is – mondta érdeklődésünkre Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc kórház főigazgatója. A kezelések azt követően kezdődhetnek meg az onkológiai centrumban, amint megérkezik a kórházhoz az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól az egészségügyi ellátásra vonatkozó finanszírozási szerződés.

Cselik Zsolt, az onkológiai centrum sugárterápiás osztályának vezetője és Sas Tibor, a Csolnoky Ferenc Kórház informatikai osztályának irányítója az egyik besugárzó készüléknél
Fotó: Balogh Ákos

– A Csolnoky kórházban a kaposvári megyei kórház onkológiai centrumában már bevált informatikai rendszert vezethetnek be, amellyel három-négy hétről egy hétre rövidülhet a daganatgyanús betegek várakozási ideje – mondta a főigazgató. A számítógépes szoftvernek köszönhetően amikor egy beteg esetén felmerül a daganatgyanú, adatai egy külön adatbázisba kerülnek.

– A program – amelynek kifejlesztésében a veszprémi kórház is részt vett – azt segíti elő, hogy a lehető leghamarabb kiderüljön, mi a baja a betegnek, és hogy milyen kezelésre van szüksége – magyarázta Rácz Jenő. A szoftvernek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy egy beteg elvesszen a rendszerben, a kezelésében résztvevők látják a vizsgálatok során keletkezett feljegyzéseket, így naprakészen végig tudják követni azt. A rendszer működését rövidesen bemutatják a veszprémi szakembereknek, és legkésőbb az év második felében bevezethetik az új eljárásrendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!