Hírek

2016.04.08. 10:51

Gyepmester az ajkai állatkínzással vádolt nő? Saját ürülékükben haltak éhen a kutyák (megrázó fotók!)

Úgy tudjuk, gyepmesteri feladatokat vállal megyénkben N. T., aki Ajkán a gyepmesteri telepen a vád szerint állatkínzást követett el.

Kovács Erika

A nő nevéhez fűződik a 2012 decemberében történt borzalmas eset, miszerint német juhászkutyák a saját ürülékükben éhen pusztultak az ajkai telepen, amiről akkor riportot írtunk.

Információk szerint megyénkben több településen is vállalkozott gyepmesteri feladatra a nő. Megtudtuk, egyik településen hiába ment gazdája a kutyájáért, az előírt határidőn belül az állat már nem volt meg.  Megkérdeztünk több települést is, de sehol nem ismerték a nő előéletét.

Megkerestük a nőt telefonon, aki tagadta, hogy most gyepmester lenne, aztán azt kérdezte: „cikket akarsz írni?”, és kinyomta a telefonját, aztán nem vette fel. Üzenetben megkérdeztük tőle, hol van az eltűnt kutya, de nem válaszolt.

N. T. kapcsán megírtuk, 2012 decemberében borzalmas állatkínzás történt az ajkai gyepmesteri telepen, ahol saját ürülékében pusztult éhen két német juhászkutya. Az esetet az állatvédőrség hozta nyilvánosságra, az ajkai önkormányzat azonnal szerződést bontott a nővel, és másik gyepmestert bízott meg a feladattal.

Ügyét az Ajkai Járásbíróságon tárgyalta 2014 októberében Vörös Barbara bíró, amikor a tanúvallomásokból megírtuk: „Két napig ugattak a kutyák, utána csak vonyítottak, aztán már semmi. A kennelekben nyáron ötven fok is volt, azt nem láttam, hogy vizet is kaptak volna”. Az állatvédők, akik napvilágra hozták a történteket, a körülményekről fotókat adtak át a bírónak.



A vád szerint a korábbi gyepmesteri telepen 2012. december 27-e előtt nem részesültek megfelelő bánásmódban a kutyák, a gyepmester megfelelő mennyiségű élelemmel nem látta el őket, elegendő vizet nem biztosított nekik, naponta állapotukat nem ellenőrizte, kenneljüket nem takarította. A nem megfelelő bánásmód miatt az állatok éheztek, lesoványodtak. A telepen tartott kilenc kutyával szemben ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állatoknál maradandó egészségkárosodást okozzon.

A vádlott bánásmódja miatt két német juhász kan kutya december 27-én elpusztult. Állatvédő tanúk a tárgyaláson azt mondták, „a telepen napokig nem látták a gyepmestert, aki többnyire nem működött együtt velük a kutyák elhelyezésében. Oda december 25-én kiskutyákat dobtak be, értük másztak be a gyepmester engedélyével, és akkor látták, hogy milyen borzalmas körülmények uralkodnak ott. Csontsovány kutyákat láttak, akik saját ürülékükben álltak, a kennelekben szemetet, régi és sok ürüléket, rothadt moslékot citromkarikával, káposztával, patkányokat”.

A témát az illetékesek megkeresésével folytatjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!