Hírek

2016.04.15. 13:19

Pásztor István: „elütni egy embert, a te hibádból, kemény dolog!”

Veszprém - Először szólalt meg a nyilvánosság előtt egy pénteki rendezvényen Pásztor István a volt világválogatott magyar kézilabdázó a 2010-ben történt balesete után, amikor Veszprémben egy zebrán motorral halálra gázolt egy idős férfit.

Kovács Erika

- Átlagos nap volt, dolgaimat intéztem, semmi előjele nem volt a későbbieknek - idézte fel a 2010-ben történt esetet a sportlegenda egy fiataloknak rendezett rendőrségi baleset-megelőzési rendezvényen a Veszprém Arénában. Pásztor István elmondta, a Viadukton motorozott óránként 40 kilométeres sebességet jelző táblánál, és emlékszik rá, útépítés is volt. - A megengedettnél gyorsabban mentem a motorommal, és egy autóra figyeltem, amely elém akart kanyarodni balra nagyívben – mondta.

Archív fotó a baleset helyszínéről

Hozzáfűzte, erős motorral ment, amellyel az óránként 60-70 kilométeres sebesség sem tűnik gyorsnak, aztán annyit látott, hogy egy ősz fej megjelenik előtte. – Ezután, még ennyi idő után is filmszakadásra emlékszem, hogy fekszem a betonon, nem ájultam el, de sokkos állapotban voltam. Elütni egy embert  a te hibádból, borzalmas dolog! – emlékezett vissza. Utalt rá, aztán fél évet ült a szomszédban, (büntetés-végrehajtási intézetben. - a szerk.) úgy, hogy a kislánya nem tudta, hol van. Pásztor István beszélt arról is, hogy nehéz dolog úgy eltölteni egy életből ennyi időt, hogy nincsenek az ember körül kilincsek, és megmondják, hogy mikor, mit kell tenned.

- Azért beszélek minderről, hogy más ne kerüljön hasonló helyzetbe – vallotta. Elmondta még, öt éves eltiltás után ismét jogosítványt szerzett, és az eset óta is a zebrához remegő gyomorral közelít – Ha lehet, senki ne siessen! – tanácsolta a neves sportember érezhetően még mindig a történtek hatása alatt.

A baleset részleteiről itt olvashat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!