Hírek

2016.05.31. 14:09

A Jobbik nyomására feltárt szabálytalanságok miatt hiúsul meg a fűzfői hadianyag gyár?

Újabb beadvánnyal fordul a balatonfűzfői hadianyag gyárral kapcsolatban a kormányhoz Kepli Lajos, országgyűlési képviselő, a Jobbik Balaton Munkacsoport vezetője.

A képviselő közleményében azt írta: a Jobbik nyomására indult vizsgálat megállapította, hogy szabálytalanságok történtek a beruházás és a támogatási források elköltése során – ezt maga Tállai András államtitkár ismerte el a minap megküldött válaszlevelében. Az eljárás következménye lehet a támogatási szerződéstől való elállás és így a balatonfűzfőiek által nem támogatott projekt bukása – tette hozzá a képviselő.

A hétfőn érkezett Nemzetgazdasági Minisztériumi válasz Kepli Lajos szerint rávilágít Tállai András egy korábbi sajnálatos hazugságára is. „ Államtitkár úr február 8-án aláírt válaszlevelében azt írja, hogy az ’A MIL-EXIM Kft. projektjével kapcsolatos elszámolás még folyamatban van, jelenleg is vizsgálat alatt áll a projekt szabályszerű megvalósítása’. Ezzel szemben a mostani levél egyértelműen tartalmazza, hogy a vizsgálat csupán február 11-én indult el, miután a tárgyban több minisztériumot is megkerestem indítványaimmal.

Ugyan a cég fellebbezést nyújtott be a feltárt szabálytalanságokat tartalmazó vizsgálati eredmény ellen, bízunk benne, hogy az azt elbíráló Miniszterelnökség helyben hagyja a megállapításokat, melynek nyomán a támogatási összeg visszafizetésére kötelezik a céget és végre a Balatonfűzfői és környékbeli lakosok fellélegezhetnek. Hogy ez valóban így legyen, a mai napon újabb beadvánnyal fordulok a kormány felé”  - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!