Hírek

2016.05.12. 15:08

Elutasították a miniszter keresetét - Nem tett becsületsértő kijelentéseket Fazekas Sándor miniszterre Gőgös Zoltán

Győr – Nem sértette meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter személyiségi jogait tavalyi kijelentéseivel Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, mondta ki a két politikus perében másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

Napló-információ

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, a párt Veszprém megyei elnöke egy országos napilapban tavaly tavasszal közzétett közleményében úgy fogalmazott Fazekas Sándorról, hogy „410 millió forint közvagyont eltőzsdézett”, illetve „ha a brókerkormány minisztere az országot járva nem csak pörköltet enne”. A kijelentések előzménye, hogy a minisztérium gyakorolta a tulajdonosi jogokat annál a TIG Nonprofit Kft.-nél, amelyen keresztül 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, utóbbi társaság azonban nem tudta visszafizetni ezt az összeget. A miniszter becsületsértés és jó hírnév megsértése miatt indított pert, az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék elutasította a felperes keresetét.

Csütörtöki döntésével a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az indoklás szerint az alperesi vélemény nem a felperes magánéletével, hanem politikusi szereplésével kapcsolatos, a politikusokkal szemben pedig megengedett a túlzó, ironikus, polemizáló stílusban írt, vékony ténybeli alapokon álló vélemény is, közölte érdeklődésünkre a Győri Ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!