Hírek

2016.06.09. 20:30

A gyógyulásért izgulnak - Két hete kezdték a kemoterápiás kezelést

Csabrendek - Bízunk abban, hogy nem volt hiábavaló a huszonhét sugárkezelés, és a kemoterápia is eredményes lesz - mondta a hároméves kislány édesanyja, Nagy Krisztina.

Penk Tímea

Dobos-Nagy Noémi betegsége egy évvel ezelőtt derült ki: az agytörzs hátsó részében nagyméretű tumort diagnosztizáltak. A gyermeket többször megműtötték, huszonhét sugárkezelésen esett át, jelenleg kemoterápiát kap. Noémiért jótékonysági mozgalom indult .

– Két hete kezdtük a kemoterápiát, amit jól visel Noémi. Nagyon büszkék vagyunk rá. Mások is mondták, hogy milyen erős kislány, nem gondolták volna, hogy ilyen jól bírja – számolt be az édesanyja, aki hálás mindazoknak, akik segítik a kislánya felépülését és a család mindennapi életét.

A hároméves kislány édesanyja, Nagy Krisztina és Noémi
Fotó: Penk Tímea

Krisztina elmondta, hogy jótékonysági estet szerveztek, és egy motorosbemutatót tartanak június 25-én a községben, de sokan egyénileg is felkeresték őket.

– Jólesik, ahogyan támogatnak minket és megmozdultak Noémiért, aki jókedvű, vidám kislány, már a haja is pelyhedzik – mutatta az édesanya. A gyógyszereket otthon szedi, mellékhatásokat egyelőre nem tapasztalnak.

Krisztina elmondta, hogy három hét múlva mennek CT-vizsgálatra, addig egy kicsit izgul, de reméli, hogy eredményesek voltak az eddigi kezelések. Noémi egy átlagos gyermekként tölti otthon a napjait testvéreivel, de szájmaszkot kell viselnie, amikor közösségbe megy. Megyeszerte kupakgyűjtési akció indult Noémi és családja megsegítésére. Mivel a kupakokért az édesanya elmondása szerint nem sokat fizetnek, rengeteg kell belőle, hogy hasznos legyen a gyűjtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!