Hírek

2016.06.15. 17:45

A jobb közlekedésért, nem ellene

Ajka - A felverődő kavicsok miatt átmenetileg egy kicsit lassabban kell közlekedni a bakonygyepesi templom előtt, de az út felújítási munkálatai szakmailag nem kifogásolhatók – mondta Pék Attila, a terület önkormányzati képviselője.

Penk Tímea

Egy olvasónk panaszkodott arra, hogy a Noszlop és Bakonygyepes közötti szakaszon szerinte az 1960-as évekre jellemző útépítés színvonalán dolgoznak.

– A járművek aszfaltban „tocsognak”, a zuzalék mint „golyószóró” nem kímélve veri a szerencsétlen járműveket, azok aljától a szélvédőig. A gumiabroncsokat idő előtt tönkreteszi ez a technológia – állítja olvasónk.

Pék Attila elmondta, hogy a bakonygyepesi úthibák a kolontári vörösiszap-tározó kiömlésekor keletkeztek, amikor a nyolcas főút lezárása miatt megnőtt a településen a forgalom.

Fotó: Penk Tímea

– Valóban szerencsésebb lenne az aszfaltos útjavítás, ennek hiányát sérelmezik is a településrész lakói. El kell azonban mondani, hogy a viszonylag rövid idő alatt elvégzett útfelújítást szakmailag megfelelő minőségben végezték el – ismertette a szakmában jártas önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a kerékpárútra szóródott kavicsokat is eltakarították már az útépítők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkeresésünkre elmondta, hogy a 8401-es számú mellékút egyes szakaszait – a repedezett burkolat vízzárása, illetve Noszlop térségében a forgalombiztonság növelése érdekében – érdesítő bitumenemulziós felületi bevonattal látta el. Az ezzel járó minimális zúzalékkipergés a gépjárművekben kárt nem okozhat a néhány napra ideiglenesen bevezetett óránkénti harminc kilométeres sebességkorlátozás, előzési tilalom és kavicsfelverődés veszélyt jelző tábláknak megfelelő közlekedés esetén. A munkavégzés megkezdése előtt a zrt.  helyi médiában tájékoztatta a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!