Hírek

2016.06.02. 17:35

Leköpött pénztáros

Ajka - Egy év nyolc hónapot kell börtönben töltenie annak a férfinak, aki botrányosan viselkedett egy ABC-ben.

Mátételki András

A 28 éves B. András tavaly január végén ittas állapotban valamin összeszólalkozhatott rokonával, akitől dúlva-fúlva jött el. Mérgét a postaládákon vezette le: kettőt ököllel és lábbal megtámadott , a kár meghaladta a négyezer forintot. Négy nappal később barátjával betért az egyik nagyobb ajkai ABC-be, ahol a dolgozók szemmel tartották, mert a vádlottat korábban már lopások miatt elítélték. Ez nagyon nem tetszett neki, kiabált, szitkozódott, a végén arcon köpte a pénztárost. Sőt, meg is ütötte volna, ha a hölgy nem hajol el a csapása elől. Végül egy férfi lépett közbe, akit meglökött a vádlott, majd mindketten a földön dulakodtak tovább.

A tárgyaláson B. azt vallotta, hogy azon pöccent be a boltban, hogy megjegyzéseket tettek rá, majd azzal figyelmeztették a közeli zárórára, hogy ráhúzzák a fejére a felmosó vödröt.

Az Ajkai Járásbíróság két- rendbeli garázdaság vétsége miatt a férfit - mint többszörös visszaesőt - halmazati büntetésül egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!