Hírek

2016.08.03. 15:51

Bombahír bringásoknak: 30 milliárd kerékpárutakra

Összesen 30 milliárd forintból új kerékpárutak építése és a meglévők felújítása történik meg 2018-ig, egy szerdai kormányzati bejelenés szerint. Az illetékesek véleményét kérdeztük a hír kapcsán.

Kovács Erika

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője kiemelte, nagyon régóta van szó a mostani fejlesztésekről, amit a klub üdvözöl, és nagyon örül neki. Már a mai napon felajánlották együttműködésüket a tervezéshez. Példaként említette meg, a tervek alapján bringaút épül Budapest és a Balaton között, felújítják az ország egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonalát, a Balaton körüli utat, ami a szóvivő szerint elavult, annak a tömegnek nem fel meg, amely használja. Mindemellett tervezik a Balaton és a Kis-Balaton közötti bicikliút kiépítését.  Halász Áron a „Balatoni kör” kapcsán példaként említette meg a Tihany-Balatonkenese szakasz felújítását, a programról pontos részleteket még nem lehet tudni.

Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesüket elnöke azt mondta, a Balatonnál adukártya a fejlesztés, felújítás, amit eddig a Balatonnál nem játszottak ki kellőképpen. Ezzel meghosszabbodhat a szezon, idegenforgalmi tekintetben kitörési lehetőség lehet, hiszen az idelátogató kerékpáros turizmus évről-évre folyamatosan növekszik. Az elnök külön üdvözölte a Budapesttel való összeköttetés tervét, amely látványos fellendülést hozhat. – Balatonalmádi pedig az első szálláslehetőség lehet a fővárosból idekerékpározóknak, közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!