Hírek

2016.08.02. 10:43

Kórházi leszállóhely: nemsokára működhet

Veszprém - 2016. július 31-én egy azonnali szívsebészeti ellátást igénylő beteg került intézményünkbe, sürgősséggel - közölte Dávid Gyula megbízott főigazgató.

Napló-információ

Közölte továbbá, a Csolnoky Ferenc Kórház és az Országos Mentőszolgálat úgy ítélte meg, hogy a helikopteres mentőszállítás a legcélravezetőbb. Ezért a helikopter a leggyorsabban elérhető szállítási pontra, a kórház előtti körforgalomba szállt le. A beteg átszállításakor a rendőrség néhány percre leállította a forgalmat, amelyet a közlekedők türelemmel fogadtak. Általában és a klinikai gyakorlat szerint az intézmények közötti betegszállítás folyamata stabilizált állapotban levő betegnél, optimalizált időpontban történik. Igen ritka az a - jelenlegihez hasonló - szituáció, amikor instabil, csak egy máshol elvégezhető beavatkozással stabilizálható a beteg állapota.

A főigazgató rámutatott, az elmúlt másfél évben a kórházi infrastrukturális fejlesztés miatt a helikopteres betegszállítások jól szervezetten és biztonságosan zajlanak az Országos Mentőszolgálattal kialakított eljárásrend szerint, a mostanihoz hasonló esetre eddig példa nem volt. Mindenképpen elismerés és köszönet illeti a mentőszolgálat, a rendőrség és a kórház munkatársait ebben a rendkívüli esetben, amikor gyors és szakszerű döntést hoztak. Intézményünkben a korábbi udvar területén épült fel a Regionális Onkológiai Centrum, így az építkezéskor az udvaron üzemelő helikopter leszálló hely is megszűnt, és új helyen, az Onkológiai Centrum tetején került elhelyezésre. -Tekintettel arra, hogy az épület tetején kialakított, a korábbi nappali szállítások helyett 24 órás szolgálatra alkalmas leszálló hely úgynevezett. „V. osztályú repülőtér" speciális hatósági engedélyezéshez kötött, az onkológiai épület átadását követően intézményünk az eljárásokat már elindította. A leszálló hely üzemszerű használatba vételére az engedélyeztetési eljárások lezárulását követően, néhány hónapon belül kerülhet sor – közölte Dávid Gyula főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!