Hírek

2016.08.10. 20:10

Újságírók lehetnek

Kislőd - A Pannon Lapok Társasága Sajtó és tanulás (Séta) táborában részt vevő diákok már az első napon megismerkedtek többek közt a közösségi média veszélyeivel.

Tóth B. Zsuzsa

A Sobri kalandparkban három napon át táborozó több, mint ötven középiskolás Gaál Csaba őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója előadását hallhatta elsőként. Kiderült, hogy milyen következményei lehetnek a világhálón megosztott híreknek, milyen következményei lehetnek, ha valaki nevében adunk ki információkat.

Lakatos Levente író Az én sztorim címmel tartott előadást.

Lakatos Levente író Az én sztorim címmel tartott előadást a Séta táborban. Utána dedikálta könyveit Fotó: Penovác Károly

A táborban Nyári Attila online-menedzser a régióhír fogalmát ismertette 360 fokos média című előadásán. Este a szokásos izgalmas szellemi vetélkedőn mérettek meg a csapatok. A diákoknak indulót kellett írniuk egy ismert dallamra, javaslatot tenniük egy képzeletbeli menza jobbítása érdekében, valamint többek közt olvasói levelet és nyelvtörőt fogalmaztak.

A második napon Rozmán László online- szerkesztő, újságíró Print vs. online címmel mutatja be a kétfajta médium közti különbséget. Juhász Bálint médiamenedzser A jövő már a jelen című előadásában olyan telefonos alkalmazásokat, applikációkat mutat be, amelyek megkönnyítik az újságíró, riporter munkáját. Az örökös sétás fiúk élő rádióműsort adnak a táborból játékokkal, hírekkel. A napot vidám ügyességi vetélkedő zárja. Pénteken, a tábor zárónapján Horváth A. Attila a Zalai Hírlaptól arról beszél, miként válhat valaki gyakornokból szerkesztőségi vezetővé, Jánossy Gábor rejtvénylapkiadó a keresztrejtvény-készítés csínját-bínját árulja el.

A jó időjárásban bízó diákok délután kedvükre kalandozhatnak a parkban, miután a legjobb írás és fotó készítője jutalmat kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!