Hírek

2016.09.01. 14:41

Gyalogos zarándoklat a hazáért

Balatonalmádi, Sümeg, Vászoly, Tapolca – Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a háromnapos sümegi gyalogos zarándoklatot a Balaton-felvidéken a hazáért a Mária Út Közhasznú Egyesület és a Mária Rádió közös szervezésében.

Laskovics Márió

A zarándoklat szeptember 16-án, pénteken 7 órakor Balatonalmádiból, a Szent Imre-templomtól indul, pénteken Vászolyon, szombaton Tapolcán lesz a szállás. A mintegy 90 kilométeres táv után vasárnap 10 óra körül érkeznek a zarándokok Sümegre, ahol részt vesznek a Fájdalmas Szűzanya nagybúcsúján, a búcsús szentmisén és a körmeneten. Matracot, hálózsákot vinni lehet, lesz csomagszállító kísérő autó. A táplálkozás egyénileg megoldott, főtt vacsorát azonban kapnak a zarándokok a részvételi díj ellenében.

A szállás miatt a részvétel korlátozott létszámú, maximum 45 fő. Jelentkezni Récsey Zsuzsánál a 30/227 0784-es telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen lehet.

- 2004-ben, amikor az elsőt megszerveztem, nem gondoltam, hogy ebből a kezdeményezésből egy nagy mozgalom lesz, hogy egyesület formát ölt a hagyomány élővé tétele, hogy Közép-Európa több országában lesznek partnereink és közös rendezvényeket szervezünk, hogy olyan nagy perspektívával bíró attrakciót indítunk, mint a Mária Maraton, s hogy az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén is szerepelni fog ez a hagyomány – fogalmazott Szabó Tamás,  a zarándoklat vezetője, a Mária Út Közhasznú Egyesület és a Mária Rádió elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!