Hírek

2016.09.18. 13:47

Jégverés, eső, orkán erejű szél – Szupercella foglya volt Mezőlak?

Mezőlak - Félelmetes vihar csapott le pillanatok alatt Mezőlakra szombaton délután, melyet jégeső, hatalmas mennyiségű csapadék és orkán erejű szél kísért.

Polgár Bettina

Az ítéletidő váratlanul érte a mezőlaki búcsúban szórakozókat. Nagy Gábor, Mezőlak polgármestere lapunknak nyilatkozva elmondta, szombaton háromnegyed öt tájékán a helyiek először csak szemerkélő esőre lettek figyelmesek, majd szinte pillanatok alatt hatalmas erősségű szél támadt és elkezdett szakadni az eső.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a mezőlaki búcsú résztvevői pánikszerűen rohantak menedéket keresni, hiszen a vihar feldöntötte a standokat, letépte a ponyvákat és kárt tett az árusok portékájában is.

A vihart szemkápráztató természeti jelenség követte
Fotó: Nagy Gábor

– A vihar nagyon hirtelen jött, előtte még sütött a nap és kellemes idő volt. Másodpercek alatt történt minden, és amire feleszméltünk, az erős szél valósággal vízszintesen hordta az esőt. Ijesztő volt. A viharos erejű széllökéseket apró szemű jégeső is kísérte, valamint hatalmas mennyiségű eső hullott. Az árkokban hosszú ideig hömpölygött a víz, és a villany is többször elment, majd visszajött – elevenítette fel Nagy Gábor.

Mint mondta, eddig nem érkezett hozzá bejelentés káreseményről. Ezt a katasztrófavédelem sajtószolgálata is megerősítette, akik szintén nem kaptak jelzést a térségből.

A faluban élőket egy megbabonázó természeti jelenséggel kárpótolta az ítéletidő. – Még nem láttunk hasonló szivárványt, mint ami a vihart követte. Hihetetlen erősek voltak a színei, és nem mosódtak össze a szélek. Fantasztikus látvány volt – számolt be a község polgármestere, aki meg is örökítette a ritka jelenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!