Hírek

2016.09.21. 20:10

Korszerű vívótermet avattak az iskolában - Már modern eszközökkel gyakorolhatnak

Veszprém - Elektromos találatjelzőkkel és villanygéppel szerelték fel a Botev iskola tornatermét.

Marton Attila

Az intézményben tavaly indított szakosztályt az Sz-L Bau Balaton Vívóklub, jelenleg közel ötven fiatal pallérozódik Puskás Gábor edző irányítása alatt.

A szerdán átadott beruházás mintegy kétmillió forintba került, a támogatást a vívószövetségen keresztül kapta meg a klub, mondta kérdésünkre Balogh Eitner Kinga egyesületi elnök, mesteredző. A fejlesztés után tíz páston húsz gyerek gyakorolhat majd egyszerre.

A vívóklub veszprémi szakosztályának néhány növendéke
Fotó: Mátyus Tamás

A berendezésnek köszönhetően a találatról azonnal megállapítható, érvényes vagy érvénytelen volt-e.

Róka József, a Hriszto Botev Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy bővültek az iskolában a sportolási lehetőségek.

Porga Gyula polgármester reményét fejezte ki, hogy a műhely munkája révén később nemcsak Veszprémet, hanem az országot is képviselik majd világversenyeken a teremben készülő vívók. Szencz Lajos, a névadó szponzor ügyvezető igazgatója a klub munkáját és eredményeit méltatta. Az átadóünnepségen részt vett Kamuti Jenő, a Magyar Vívószövetség alelnöke.

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!