Hírek

2016.10.12. 17:22

Egyértelmű az üzenet

Veszprém – Október 2-án történelmi jelentőségű népszavazás zajlott a kötelező betelepítési kvótáról – hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján.

Kutasi Zsófia

Németh Szilárd, a Fidesz országos alelnöke kiemelte, köszönetüket fejezik ki azoknak, akik tevékenyen részt vettek a kampányban, a népszavazás lebonyolításában. A veszprémieknek külön megköszönte az együttműködést, mert Veszprémben az országos átlaghoz képest többen voksoltak, mint mondta, ez jól mutatja a veszprémiek tudatosságát, elszántságát. - Azért is történelmi jelentőségű a népszavazás, mert ennyien még soha nem nyilvánítottak azonos véleményt.

Több mint 98 százalékos az országos, ennél magasabb a veszprémi négy választókerület eredménye. Az emberek egybehangzó akaratával országosan és Veszprémben is olyan új támogató egység született, amely kiáll Magyarország szuverenitása mellett és amely ezt a kérdést pártok feletti nemzeti ügynek tekinti. Egyértelmű az is, hogy az emberek nem kérnek Brüsszelnek az erőszakos betelepítési politikájából. Az üzenet az, hogy a brüsszeli migránspolitikát elutasítjuk minden szinten – fogalmazott Németh Szilárd.

Az alelnök kiemelte, az emberek véleménye továbbá, hogy nem értenek egyet azzal, hogy azokat a migránsokat, akik illegálisan lépték át az európai határokat, szétosszák. Megüzenték, hogy ez azért sem jó, mert nagy biztonságpolitikai kockázata van, továbbá megváltoztathatná az egyes országok népesség-összetételét. Ezt az egybehangzó akarat az alaptörvénybe is bekerül, amely így a csoportos betelepítést nem engedélyezi, vagyis Brüsszel semmilyen hivatkozással nem telepíthet be senkit az országgyűlés hozzájárulása nélkül. - Magyarország nem engedi, hogy az alkotmányos és kulturális identitását kikezdjék – mondta Németh Szilárd.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő kiemelte, ezzel a döntéssel Magyarország biztonságosabb lett. A tájékoztatón részt vett Ovádi Péter, választókerületi elnök, Fenyvesi Zoltán választókerületi elnök, valamint Porga Gyula polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!