Hírek

2016.10.18. 14:16

Ez fájni fog: négy csekket kell befizetni

Veszprém – Négy elmaradt hulladékszállítási számlát kell befizetniük a fogyasztóknak a hónap végéig.

Marton Attila

A hulladékszállítási számlákkal kapcsolatban több olvasó kereste meg szerkesztőségünket, panaszolva, hogy az elmaradt számlák közül október végéig kell rendezni az április, májusi, júniusi és júliusi csekket is.

A szolgáltató által kiküldött számlák közül a lejárt fizetési határidejűeket a kézhezvételtől számítva tizenöt napon belül kell befizetnie a fogyasztóknak, a júliusit október közepéig kellett, míg az augusztusit október 31-ig kell rendezni, közölte érdeklődésünkre Horváth Zoltán, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Nonprofit  Kft. ügyvezetője.

Hozzátette, a társaság szolgáltatási területén, vagyis Veszprémben és több környező településen 60, 80 és 120 literes edények után kell díjat fizetni, a legnagyobb esetén ez mintegy havi kétezer forintot jelent, vagyis legfeljebb nyolcezer forint a felhalmozódott díj.

A szeptemberi számlákat még ebben a hónapban megkapják a fogyasztók, a fizetési határidő november 30-a lesz, jövő évtől azonban várhatóan negyedévente küld majd hulladékszállítási számlát a szolgáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!