Hírek

2016.10.17. 18:01

Fellépett a bicikliútra - tarkón vágta egy kerékpáros

Fáj még a fejem, de már jobban vagyok. Azt hittem, hogy rám szakadt az ég, rettenetesen megijedtem, amikor hirtelen hatalmas ütés érte a tarkómat, részletezte megkeresésünkre a vele történt szörnyű esetet az ajkai Bakonyi Zoltánné Gizella.

Kovács Erika

Az asszony szombaton temetésre ment férjével a szakadó esőben, amikor útközben fellépett a kerékpárútra a Fő úton, hogy kikerülje a pocsolyákat a járdán. Egyszer csak hirtelen tarkón vágta egy mellette elhaladó kerékpáros.

- Két fiatal, egy nő és egy férfi azonnal odarohant hozzám, hallottam, hogy elhangzott: "ha meglátom, lekapom a bicikliről!" – idézte fel az esetet az asszony, aki közel ötven éven át dolgozott ápolónőként. Az ütéstől megtántorodott, végül rendőrségi feljelentést nem tett, mert az mondja, minél előbb el akarja felejteni az egészet, úgyis elég neki az, hogy ezentúl félelemben él, és meggondolja, hova menjen el egyedül. Sajnos arra sem emlékszik, kik rohantak oda hozzá. Arra gondol, hogy a szörnyű eset szerencsés kimenetelét talán annak is köszönhette, hogy "még jó karban van", és volt annyi ereje, hogy megtartsa magát, és ne essen el. Ha a vele történt esetre gondol, kimondhatatlan felháborodást érez.

Hozzáteszi, amiatt hozta nyilvánosságra esetét, hogy mindenki számoljon azzal, ha gyalogosan bicikliútra lép, hasonló borzalom megtörténhet vele is.

Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke megkeresésünkre kijelentette, mélyen elítéli  a történteket. Azt mondta, hogy így soha és semmilyen körülmények között nem lehet viselkedni, különösen nem egy idősebb asszonnyal szemben. - Nem beszélve arról, hogy lehetett volna sokkal súlyosabb következménye is az esetnek - fogalmazott az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!