Hírek

2016.10.20. 20:24

Rátámadtak egy nőre - a szomszédja védte meg

Pápa – Egy ittas férfi érthetetlen okból rátámadt egy nőre, amiért a bíróság két évre próbára bocsátotta.

Mátételki András

Az eset még 2013. április 9-én, este nyolc óra után történt Pápán. Egy hölgy éppen hazatért a Jókai utcai tömbházba, amikor a férfi minden előzmény nélkül, váratlanul közepes erővel megütötte a hátát. Az 50 éves O. Zoltán próbálta áldozatát a kabátjánál fogva kirángatni az utcára, ami nem sikerült, mert a sértett – miután kitépte magát a szorításból – felfutott az első emeletre, ahol segítséget kért a szomszédjától. A segítségére siető férfi igyekezett kitolni a vádlottat az utcára, amikor O. meglökte őt a mellkasán, majd öklével megpróbálta arcon ütni, azonban ez nem sikerült neki. Végül aztán az ittas támadó a járdán kötött ki, majd pedig rövidesen őrizetbe vették a pápai rendőrök.

Az 50 esztendős vádlott a nyomozás során elismerte tettét, azt mondta, aznap több kocsmában megfordult, italozott. Tettére semmilyen magyarázatot nem tudott adni. Viszont a bíróság előtt már nem ismerte el a bűncselekményt, azt vallotta, hogy egész nap otthon volt, bizonyára valakivel összekeverik... Az illető élettársa igazolta az erőszakoskodó állítását.

A megtámadott nő nem ismerte fel a tettest, mert este volt, s a férfi mélyen az arcába húzta a sapkáját. Viszont a segítségére siető szomszédja azt mondta, O. Zoltán nem ismeretlen neki, ugyanis gyakran látta az egyik nagyáruházban, ahol biztonsági őrként dolgozott.

A Pápai Járásbíróság garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt két év próbára bocsátotta a büntetlen előéletű támadót. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!