Hírek

2016.11.14. 17:52

Bicskával követelte vissza az apróját

Balatonakali, Veszprém – Néhány száz forint ellopását kérte számon egy férfi egy másikon az egyik strand mosdójában. Önbíráskodásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Marton Attila

A 43 éves, budapesti K. Máté – akit korábban önbíráskodásért már büntettek – tavaly júliusban került konfliktusba a sértettel a balatonakali strandon. A mosdóban a vádlott zsebéből kihullott néhány fémpénz, és átgurult a szomszédos fülkébe. A sértett a hozzá átgurult tízforintos érmét visszapöckölte, mire a vádlott azután érdeklődött, nem gurult-e át még további apró. A sértett nemmel válaszolt. A vádlott ezután elment, majd rövidesen visszatért a mosdóba, és trágár szavak kíséretében kérte számon a sértettet, miért vette el a pénzét. A férfin ötszáz forintot követelt a vádlott, aki időközben egy bicskát vett elő és tartott a sértett mellkasa felé, miközben üvöltve fenyegette, hogy ha nem adja vissza a pénzt, megszurkálja. A sértett többször elmondta, nincs nála a pénz, mire a vádlott végül távozott.

A férfi az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A Veszprémi Járásbíróság megszüntette az eljárást, mert nem befejezett önbíráskodási kísérletként értékelte a vádlott tettét arra hivatkozva, hogy önként állt el a cselekedettől. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, amely a Veszprémi Törvényszékre került, ahol két év börtönt szabtak ki a vádlottra, a büntetést azonban öt évre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!