Hírek

2016.11.11. 15:53

Fényes nappal rabolt az utcán

Tapolca, Veszprém – Egy járókelő nyakáról az utcán tépte le az aranyláncot egy férfi, akit ezért négy év börtönre ítélt a bíróság.

Marton Attila

A bátonyterenyei L. József családlátogatásra érkezett 2012 nyarán Tapolcára. A városban néhány napot töltött, egyik délután testvérével sétált, amikor egy idősebb nő közeledett feléjük. A testvérpár tagjai veszekedni kezdtek, hogy eltereljék a nő figyelmét: amikor a sértett melléjük ért, a vádlott nyakon tenyerelte a nőt, és ugyanazzal a mozdulattal letépte a közel másfél százezer forintot érő medálos aranyláncát.

A 25 éves fiatalember nem ismerte el a bűnösségét, a sértett és egy szemtanú azonban azonosította a testvérpárt, míg a férfi sógora arról beszélt az eljárás során, L. József a bűncselekmény elkövetésének napjaiban mutatta neki az elrabolt ékszert.

A fiatalembert a Pápai Járásbíróság rablásért négy és fél év börtönre ítélte, valamint jogerős ítélet esetén harminc napon belül 144 ezer forint kártérítést kell fizetnie a sértettnek. A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék a napokban négy évre enyhítette a férfi büntetését. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!