Hírek

2016.11.02. 20:05

Idén érettségizettek is beléptek a körbe

Sümeg -Tanév végén az öregdiákok az általuk alapított díjak elnyerőit összesen 150 ezer forinttal jutalmazták, mondta beszámolójában a gimnázium igazgatója, Szeidlné Lakos Éva.

Tisler Anna

A Kisfaludy gimnázium öregdiákok baráti köre szombaton tartotta őszi találkozóját az iskolában. A 31 éve működő baráti kör tagjai tavasszal Budapesten, ősszel Sümegen találkoznak.

Az igazgató elmondta, az iskola számára sokat jelent az, hogy egykori diákjaik egész életen át ápolják a kapcsolatot középiskolájukkal. Megalapították többek között az év történésze, fizikusa, kémikusa, irodalmára díjat, valamint az elmúlt tanévben az év matematikusadíjat is kiosztották. Az adott tantárgyból a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtott tanulónak a pénzjutalmat a díj alapítója adja. A baráti kör működéséről a diákévek alatt sokat hallanak, talán ez is magyarázza azt, hogy a júniusban érettségizettek csaknem fele, 29 egykori kisfaludys kérte felvételét.

Kaiser Mihály, a baráti kör elnöke többek között elmondta, a tagok tudják, milyen sokat adott nekik diákként a középiskola
Fotó: Tisler Anna

Ugyancsak csatlakozott hozzájuk a néhány éve elhunyt tanár, Stach Dezső fia, Stach Márton is. Az igazgató beszámolt az intézmény életéről, az eredményekről, a beiskolázási előkészületekről. Kaiser Mihály, a baráti kör elnöke hozzátette, a tagok tudják, milyen sokat adott nekik diákként a középiskola, úgy érzik, hogy kötelességük mindezt viszonozni. Sokan támogatják az iskolát.

Kaiser Mihály számos könyvet, komolyzenei és könnyűzenei CD-t ajándékozott a könyvtárnak. A találkozón egy Szabó Dezső-kötetet adott át Kovács Attiláné könyvtárosnak.

Az őszi találkozó témája ugyanis Szabó Dezső sümegi kötődése volt, amelyről Darnay László egykori diák tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!