Hírek

2016.11.02. 21:16

Szálláshelyből iroda - A Verga beruházás-sorozatának újabb állomása

Olaszfalu-Alsópere - Ötvenhatmillió forintból épült újjá a százhúsz éves szálláshely, amely immár irodaépületként megfelel a mai kor igényeinek.

Kutasi Zsófia

A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. beruházássorozatának újabb állomása a Királyszállási Erdészet iroda-épületének újjáépítése Olaszfalu-Alsóperén. A két szinten kétszáz négyzetméteres épület tizenegy dolgozónak biztosít helyet. Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója az épületátadón elmondta, gazdálkodásukban több elvárásnak kell megfelelni.

Egyebek között a társadalmi elvárásoknak és a környezeti feltételeknek, az éghajlati változások is új kihívások elé állítják a szakembereket - hangsúlyozta Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója Olaszfalu-Alsóperén. Az erdőgazdaság igyekszik hatékonyan ellátni a feladatokat. A tegnap átadott új irodaház a kor igényei, elvárásai szerint épült, megfelelő munkakörülményeket biztosít a dolgozóknak. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, a tájba illő épület az építészeti hagyományokat is tükrözi, emellett a szükséges funkciónak is megfelel.

Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Papp Bálint, a Verga Zrt. felügyelőbizottságának elnöke a tegnapi alsóperei átadón
Fotó: Pesthy Márton

-A beruházásokra, fejlesztésekre szükség van. Az ország akkor tud haladni, ha vannak célok, elköteleződés, munkaszorgalom. Az erdőgazdálkodók odafigyelnek a rábízott javakra. A jóléti, szociális feladatokat szintén erősíteni kell - monda a miniszter. Hozzátette: bízik a fejlesztés folytatásában. Szedlák Tibor, a Verga Zrt. termelési vezérigazgató helyettese felelevenítette a cég gazdálkodásának történetét, előzményeit.

A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el. A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással
Fotó: Pesthy Márton

Elmondta, közel ötven éve alakult meg a Verga jogelődje. A katonai tevékenység mindig meghatározó volt, melynek szintén meg kellett felelni. Az erdő- és vadgazdálkodás mellett a jóléti célok is kiemeltek. A szigorú költségvetési gazdálkodás fontos az eredményességben. Elhangzott, Alsóperén a volt Nádasdy vadászbirtok helyén fokozatosan épült ki az erdészeti-vadászati centrum, vadászházzal, panzióval, arborétummal, kápolnával, színpaddal, rendezvényteremmel, szolgálati lakással. Végül az erdészeti iroda is újjáépült Magyar János építész tervei alapján.

A 120 éves, korábban cselédlakásként, majd fogatos szolgálati szálláshelyként funkcionáló épületet lebontották, a helyén épült meg a település arculatához szervesen illeszkedő királyszállási erdészeti iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!